Rookworsten

Keurslagerij Brummelhuis Nederlands Kampioen in de categorie Specials bij Arnhem Rookworststad

Op zaterdag 14 oktober 2023 is Keurslagerij Brummelhuis door Arnhem Rookworststad uitgeroepen tot Nederlands kampioen in de categorie  Specials. Na de keuring door een professionele vakjury kwam de Smokey Cheese worst van Ignaat Brummelhuis als beste naar voren in deze categorie. Hiervoor ontvangen zij de kampioensbeker van de vakjury. Ook werden de rookworsten Fijn en Grof bekroond met GOUD dus drie dubbel in de prijzen!

Smokey cheese rookworst

De trots van... Ignaat Brummelhuis

De Twentse Keurslagerij Brummelhuis deed vorig jaar mee aan de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad. En met succes. Ignaat stuurde in totaal 3 rookworsten in. Allemaal werden ze door een vakjury bekroond met goud. Ook de nieuwste variant: smokey cheese.

Van traditioneel roken naar vloeibaar roken

Ruim 4 jaar geleden stapten we over naar een Spako rookkast. Een van de beste aanschaffingen van de afgelopen periode. Met deze nieuwe rookkast optimaliseren we onze producten, waaronder de rookworsten. De vloeibare rookkast vermindert de rookuitstoot en zorgt voor een constanter product.

Een checkmoment voor jezelf

In onze eigen worstmakerij produceren we al jarenlang de lekkerste rookworsten. Aan de Slavakto, de keuringen via de Vereniging en Arnhem Rookworststad doen we graag mee. Het is met name een checkmoment voor mezelf. Waar sta ik? Ben ik wel goed bezig? Ik vind dat ik een lekkere rookworst heb, maar vindt de consument dat ook?

Resultaten bekijken

De resultaten van zo’n keuring geven een mooie houvast voor het optimaliseren van de smaak en geur. De rapporten spitten we grondig door met het hele team. Waar zitten de verbeterpunten? Samen motiveren en inspireren we elkaar voor het beste smaakvolle resultaat.

Ambachtelijk & populair

Fijn, grof en smokey cheese zijn de 3 bekroonde rookworsten. Die laatste variant is nog niet eens zo lang geleden ontwikkeld. Grillworst met kaas is erg geliefd bij Twentenaren, dus dachten we; die combinatie moet vast ook lekker zijn in een rookworst met plakjes spek eromheen. Ook deze variant is inmiddels niet meer weg te denken uit ons assortiment.
We starten in augustus met de voorbereidingen en eigenlijk verkopen we de worsten het hele jaar door. In het hoogseizoen produceren we voor verkoop in de winkel gemiddeld 30 kilo per week.

Één- en tweepersoonsrookworsten

Gevacumeerde en afgepasteuriseerde één- en tweepersoonsrookworsten in het zelfbedieningsmeubel verkopen het beste. Het vacumeren en pasteuriseren zorgt voor 0 derving en een langere houdbaarheid voor de consument. In deze verpakking is de rookworst langer te bewaren in de koelkast en makkelijker op te warmen. Ideaal voor bij maaltijden of voor bij de catering van stamppotbuffetten.

Onszelf uitdagen

Ook dit jaar doen we weer mee aan de Arnhem Rookworststad, en de rookworstkeuring van de VvK. De worsten hangen weer, de rapporten liggen klaar en het finetunen van de rookworsten is begonnen. Op naar een succesvol rookworstseizoen!

De-Keurslager

Brummelhuis, Keurslager

Goorsestraat 33
7496AB Hengevelde
0547333260

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten