Brummelhuis, Keurslager

Luid de zomer in

Zodra de barbecue weer wordt aangestoken kunnen we ons zelf weer trakteren op heerlijke grillgerechten. Bij de Keurslager haal je een heerlijk stuk kwaliteitsvlees en goed gevulde barbecuepakketten. Geniet van ons barbecueassortiment en vraag ons gerust naar alle mogelijkheden! We hopen je weer volop te inspireren dit barbecueseizoen.

Tips voor een topbarbecue

» Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Maar laat het niet in de volle zon liggen!

» Geef het vlees de tijd om bruin te worden, teveel om- en omdraaien is niet nodig

» Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los

» Misschien overbodig: maar verplaats nooit een brandende barbecue

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Direct of indirect garen?

Direct garen

Met direct garen gril je het eten rechtstreeks boven de hittebron. direct garen doe je met kleine gerechten die een korte bereidingstijd nodig hebben. 

Indirect garen

Bij indirect garen wordt het gerecht tussen of naast de hittebron geplaatst. dus niet er pal boven. indirect garen gebeurt altijd met gesloten deksel. het is een perfecte methode voor grote stukken vlees die een langere gaartijd nodig hebben, zoals rollade en kip!

Check de kerntemperatuur!

om de juiste garing van het eten te bepalen, kun je gebruik maken van een vlees-thermometer. steek voor de kerntemperatuur altijd de punt van de thermomenter in het hart van het dikste gedeelte van het vlees. vraag je keurslager naar de juiste kerntemperatuur voor het door jou gekochte vlees.

Rundvlees

Rood 48ºC • Rosé 55ºC • Gaar 70ºC

Kalfsvlees

Rosé 55ºC • Gaar 70ºC

Varkensvlees

Rosé 60ºC • Gaar 70ºC

Lamsvlees

Rosé 55ºC • Gaar 70ºC

Kip

Gaar 75ºC

Bestel uw barbecue online

Brummelhuis, Keurslager

Goorsestraat 33
7496AB Hengevelde
0547333260

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:30
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten